Ege'nin şirin,Avrupanın en güzel 3. adası BOZCAADA...

Adaya özgü dört üzüm türü bulunuyor. Kırmızı olarak Kuntra, Karalahna, beyaz olarak Çavuş,Vasilaki. Daha çok sofralık olarak kullanılan Çavuş üzümü, Bozcaada’da en lezzetli olanıdır. 

500 yıldır bir arada yaşayan Rum ve Türk halkının kaynaşması adanın mutfak kültürünü zenginleştirmiş. Ada mutfağı Kuzey Ege mutfağının izlerini taşıyor. Deniz ürünleri, kırmızı et, yabani otlar ve zeytinyağı kullanılan başlıca malzemelerdir.

Bozcaada’nın tamamı doğal ve tarihi sit alanıdır.Eski mimari dokusu mümkün olduğunca korunmaya çalışılan şirin bir adadır. Bu güzel adayı gezip fotoğraflamak için Sille Turizm Konya çıkışlı Ayvalık-Cunda-Assos-Bozcaada programına katılabilirsiniz.